Azijska diagonala 2800

Dobrodelnih 2800 km po Vietnamu, Laosu, Kambodži in Tajski

AZIJSKA DIAGONALA 2800
Letošnja kolesarska ekspedicija me nese v jugovzhodno Azijo in sicer natančneje v 4 države: Vietnam, Laos, Kambodžo in Tajsko. Celotna pot v dolžini približno 2800 km se prične v Hanoju in bo vodila preko Laosa, Kambodže v Bangkok na Tajskem. Počutim se odlično pripravljenega, zato me v septembru niso zlomili niti virusi in nenadna sprememba vremena. Če bo na voljo internetna povezava, se oglasim s poti, kar pa boš lahko spremljal s klikom na spodnji povezavi.   
 
10 LET, 22.000 KM, 17 DRŽAV
Letos mineva deseto leto od kar sem se v letu 2008 prvič podal na ekspedicijo po Novi Zelendiji. Takrat popolnoma neizkušen v tej zvrsti potovanja, me je gnala strast po odkrivanju novih dežel, kultur in ljudi. Od takrat sem si v 22.000 km in 17 državah nabral že kar nekaj izkušenj. Kljub kilometrini pa pazljivost glede varnosti nikoli ni odveč. 

DOBRODELNOST

Kot vsako leto, se je tudi tokrat od lanske ekspedicije po Tadžikistanu nabralo skoraj neverjetnih 450 €, ki jih bom z veseljem ponesel in podaril družinam za šolanje ter zdravstveno oskrbo njihovih otrok. Mogoče ni slišati veliko, pa vendar je, kajti toliko denarja potrebuje en otrok za celoletno šolanje v državi tretjega sveta, pa še ostane mogoče kaj za hrano. Zato apeliram nate, če tako čutiš, da jim pomagaš, jaz pa se zaobljubim, da bom to ponesel v prave roke. Doniraš  lahko s klikom na to povezavo.

EKSKLUZIVNI POTOPISI V DECEMBRU IN JANUARJU
V mesecu decembru 2017 in januarju 2018 naš čakajo prvi potopisi. Tokrat avantursitične dogodivščine iz prve roke po azijski diagonali. Začenši v Mariboru, Hočah, Murski soboti, Slovenski Bistrici, Celju in še kje. Točni datumi in lokacije bodo objavljene pravočasno.

Sedaj me pred odhodom čaka le še skrbno pakiranje. Če bom kaj pozabil, pa sem bom že znašel, očitno tako mora biti. Spremljaj ta fantastičen podvig v živo preko FB strani in Instagram profila. 

Drži pesti, da mi uspe.

Vse je v glavi !

#AzijskaDiagonala2800
#NajboljsiSportZaKolena
#ItiPrekoVsehMeja

Več na:
http:/bikingtheglobe.net
http:/fb.com/bikingtheglobe
http:/instagram.com/bikingtheglobe

Show Comments

Comments are closed.