Na vrh Evrope - Elbrus 5.642m

Elbrus – 5.642m (Kavkaz)

V Kavkaz smo se odpravili osvojit najvišji vrh Evrope. S skupino smo se prek Dunaja odpravili proti Moskvi in naprej proto Mineralnim vodam, ki so izhodišče za dostop v dolino Baksan. S kombiji smo se odpravili na tri ure dolgo vožnjo do vznožja Elbrusa, kjer smo se nastanili v hotelu.

Naslednji dan smo opravili aklimatizacijo na pobočjih Chegeta ter izkoristili še zadnje zaplate snega. Po uspešni turi pa obvezno Šašljiki ter hidracija v bližnji restavraciji, seveda za tiste, ki jedo meso, meni so posebno hrano pripravljali po naročilu v hotelu. V naslednjih dneh se je celotna ekipa preselila iz hotela v sodčke na višini 3.800m, ki so bili izhodišče za naše nadalnje podvige na hribu. Opravili smo še dve aklimatizaciji do višine 4.600m.

Sledil je dan počitka ter pričakovanje naslednjega jutra, ko smo se odpravili proti vrhu.

Zgodaj zjutraj so nas z ratkraki pripeljali do višine 4.600m, od koder smo krenili proti vrhu. Po sedmih urah hoje smo dosegli vrh. V prečudovitem vremenu smo uživali v razgledih po okolici ter se psihično pripravljali na povratek proti sodčkom (kjer smo spali), ki smo jih lahko opazovali daleč pod nami.

Deset dni je hitro minilo, kajti družba je bila kot naročena, iz vse Slovenije.

Utrinki s poti:

« 1 of 5 »
Show Comments