O meni in projektu

SimonMoje ime je Simon Eržen, rojen 1976 v Mariboru. Po izobrazbi magister strojništva, podjetnik z bogatimi mednarodnimi izkušnjami na področju strateškega razvoja podjetij in prodaje nasploh, drugače pa strasten kolesar že od malih nog, odkar mi je sestra želela pokazati kako se kolesari in mi je zvezala noge na pedale. 🙂 Kasneje me je kot devetletnega mulca pritegnila takrat nova zvrst kolesarjenja pri nas v Sloveniji (takrat še v Jugoslaviji), imenovano BMX in tako se je začela moja tekmovalna kolesarska kariera, seveda brez zvezanih nog :-). Sprva sem v polnem elanu 9 let premagoval vso evropsko in svetovno elito in osvajal stopničke v BMX kolesarjenju. Temu pa sem v letih 2000-02 dodal še uspehe v gorskem (dvoboju in četveroboju) kolesarjenju.

 

IDEJA PROJEKTA

Čeprav je bilo v teh letih tudi nekaj poškodb zaradi katerih sem se kasneje posvetil študiju, je znano, da kolesarsko srce nikoli ne neha biti in tudi meni ni. Tako sem sprejel odločitev narediti drznejši, večji in osupljivejši korak naprej – S KOLESOM PREKOLESARITI CEL SVET. Slogan projekta »Simon Eržen s kolesom okoli sveta« je »Iti preko vseh meja«. Poslanstvo projekta je ljudem po svetu prebuditi zavest. Kajti ena misel, en stavek, eno dejanje, ali zgolj moja pojava na dotični točki kjerkoli po svetu, lahko človeku spremeni življenje za vedno! In ja, to se mi dogaja, ko prejemam povratne informacije od ljudi, katere srečam – 1001 zgodba. Nepopisni občutki zadovoljstva in pristne sreče povezanosti.

DOBRODELNA NOTA

V dobrodelne namene zbiram donacije za zdravstveno oskrbo in šolanje otrok po svetu. Donacije podarim neposredno v roke staršev dotičnih otrok. Do danes je bilo od 2008 podarjenih več tisoč € donacij. donira lahko vsak in sicer tako, da se udeležiš enega mojih potopisnh predavanj ali pa na tem naslovu preko Paypal-a.

O POTI

Pot v dolžini 100.000 km se je začela 16. novembra 2008 z ekspedicijo po Novi Zelandiji. Sedaj s krajšimi in daljšimi ekspedicijami po svetu živim svoje poslanstvo vse dokler pot ne bo v celoti enkrat zaključena oz. dokler bom lahko kolesaril. Pot poteka po raznovrstnih terenih, vremenu in času, čez (“vseh”) 5 celin oziroma približno 80 držav. Na poti sem večinoma sam, s kolesom in nekaj kilogrami prtljage. Pripravljen sem na vse, kar bi mi lahko prišlo naproti. Tam kjer je volja, je tudi pot.
ajde

Show Comments