O meni in projektu

SimonSlišim na ime Simon Eržen, rojen 1976 v Mariboru. Po izobrazbi magister strojništva, podjetnik z bogatimi mednarodnimi izkušnjami, drugače pa strasten kolesar že od malih nog, odkar mi je sestra želela pokazati kako se kolesari in mi je zvezala noge na pedale. 🙂 Kasneje me je kot devetletnega mulca pritegnila takrat nova zvrst kolesarjenja pri nas v Sloveniji (takrat še v Jugoslaviji), imenovano BMX in tako se je začela moja tekmovalna kolesarska kariera, seveda brez zvezanih nog :-). Sprva sem v polnem elanu 9 let premagoval vso evropsko in svetovno elito in osvajal stopničke v BMX kolesarjenju. Temu pa sem v letih 2000-02 dodal še uspehe v gorskem (dvoboju in četveroboju) kolesarjenju.

 

IDEJA PROJEKTA

Čeprav je bilo v teh letih tudi nekaj poškodb zaradi katerih sem se kasneje posvetil študiju, je znano, da kolesarsko srce nikoli ne neha biti in tudi meni ni. Tako sem sprejel odločitev narediti drznejši, večji in osupljivejši korak naprej – S KOLESOM PREKOLESARITI CEL SVET. Sporočilo projekta »S kolesom okoli sveta« je »Iti preko vseh meja«. Globlji pomen oz. poslanstvo tega je ljudem po svetu prebuditi zavest. Za svoje sanje v življenju je velikokrat treba iti preko vseh meja in tvegati prav vse, da se uresničijo in da znotraj sebe postaneš svobodnejši. Ker si to upam, bom to storil zase in še več, tudi za tiste posameznike, ljudi, vas vse, ki si želite potovati in raziskovati nove kraje, pa iz kakršnih koli razlogov to ne uspete, ne zmorete ali vam ni usojeno. Pošljite mi svoje želje, kaj lahko za vas na poti obiščem in s kom naj se srečam in tako bodo le-te postale moj IZZIV.

O POTI

Pot v dolžini 100.000 km se je začela 16. novembra 2008 z ekspedicijo po Novi Zelandiji. Sedaj s krajšimi in daljšimi ekspedicijami po svetu živim svoje poslanstvo vse dokler pot ne bo v celoti enkrat zaključena oz. dokler bom lahko kolesaril. Pot se vije po raznovrstnih terenih, vremenu in času, čez (“vseh”) 5 celin oziroma približno 80 držav. Na poti sem večinoma sam, s kolesom in nekaj kilogrami prtljage. Pripravljen sem na vse, kar bi mi lahko prišlo naproti. Težka bo, a tam kjer je volja, je tudi pot.
ajde…

Show Comments